Sidor

måndag 30 juni 2008

I sista stund!


Igår blev mina cloversockor klar, juni sockan i Sticka meras sockklubb. Mamma och jag satt jämte varandra och stickade från samma nystan, hon var ju och lånade mitt andra nystan dan innan för att sticka en bebiskofta. Det var säkert en syn där vi satt ute i trädgården.
Jag hade ju velat ha ett mörkrosa enfärgat garn men fick bara fatt på Fabel. Tycker ändå att de blev jättefina, jag gillar att jag gjorde så korta skaft, jag stickade bara 2 mönsteromgångar. Jag stickade med nr 2.25, har provat någon socka med det innan och gillar när det inte blir för löst stickat.

fredag 27 juni 2008

Tråkigt

Min beställning från Handpainted yarn, du kan läsa om den här, har fortfarande inte skickats. De har fortfarande tekniska problem.
Men nu har jag beställt från KnitPicks och ordern är redan skickad. Så spännande så!
Annars stickar jag så mycket jag kan, håller bland annat på med Clover, junisockan. Får se om garnet räcker så jag kan rapportera in den innan månaden är slut. Min mamma var och lånade det andra nystanet jag skulle fortsätta med. Så jag får väl se om jag hinner få det och sticka färdigt innan tiden går ut.
Ha det!

söndag 15 juni 2008

Hemlis 4 frågor och svar




1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om? Ull och lin

2. Vilka är dina favoritfärger? Jag gillar alla gröna färger och en stor favorit just nu är hallonröd eller fuchsia

3. Är det någon färg du absolut inte tycker om? Nja, Det skulle kanske vara neonfärger då

4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?) Metall och trä, jag gillar addis rundstickor och jag har tänkt beställa Harmonystickor från KnitPicks

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan? Sedan jag var riktigt liten, sticker ut hakan och säger avancerad

6. Dricker du kaffe? Te? Ja tack, väldigt gärna

7. Är du allergisk mot något? Nej

8. Vilken slags musik tycker du om? Det mesta, gärna 70-talspop och soul

9. Favoritgodis? Jag gillar choklad, eller ska kanske säga det mesta

10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.) Jag virkar och har börjat spinna på slända, roligt men jag önskar mig en liten spinnrock

11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv... Sjalar och sockor

12. Prenumererar du på någon sticktidning? Nej, men skulle vilja

13. Har du något drömprojekt på önskelistan? Alldeles för många, funderar på en clapotis

14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått? Ja

15. Tycker du om att sticka pulsvärmare? Ja

16. Stickar du sockor? Väldigt gärna

17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.)

18. När fyller du år? 24:e augusti

19. Stickar du med pärlor? Har provat lite

20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?) Det mesta

lördag 14 juni 2008

Nytt garn!



Jag kan ju bara inte låta bli! Rätt om jag inte behöver mer just nu. Handpainted yarn som många har bloggat om, jag var ju bara tvungen att testa att beställa. Vilka underbara färger de har. Men, men! Jag beställde den 3:e juni och får omedelbart svar att de har haft datakrångel och inte kan skicka förrän efter två veckor, det är ju i veckan som kommer så vi får väl se hur lång tid det taroch om jag klarar mig ifrån några extra avgifter. Spännande är det i vart fall och vilka namn garnen har. Mystic Blue ett lacegarn

och jag som inte ens är särskilt förtjust i blått men visst ser den jättefin ut på bilden. Hojas de Otoños är ull som jag ska spinna av.
Jag återkommer om detta när jag vet mer.
Nu ska jag faktiskt kolla hur det går ifotbollsmatchen mellan Sverige-Spanien. Jag ser de matcher där Sverige spelar, annars är jag inte speciellt intresserad. Lycka till Sverige!

lördag 7 juni 2008

Datahaveri!

Hur roligt är det på en skala? Men det har nu hänt. Tråkigt, tråkigt! Sitter nu på en lånad dator ( utan bilder). Ska försöka återkomma så snart som möjligt. Det enda positiva är det varma vädret. Så skönt, så skönt!
Idag var jag på det sista kviltkafeét innan sommarn. Får väl se om jag får något gjort på mitt "kyrktäcke" innan vi börjar igen.
Ha det så bra i värmen!